Kje se nahajamo?

Aktivnosti

Naša zgodba se prepleta z življenjem v Robanovem kotu, Solčavi, Podolševi in Logarski dolini. Lahko boste spoznali prav vse skrite kotičke in zgodbe. Le dovolj časa, radovednosti in pripravljenosti potrebujete.

Solčavsko je sestavljeno iz treh alpskih dolin – Logarske doline, Matkovega kota ter Robanovega kota. V slednjem leži naša domačija. Dolina Robanovega kota je že od leta 1950 zavarovana kot naravna znamenitost, od leta 1987 pa kot krajinski park. Ljubezen domačinov do narave se kaže na vsakem koraku.

V neposredni okolici naše domačije se lahko sprehodite do potoka Bela, ki teče ob hiši. Slabo uro hoje je do konca doline, kjer je Robanova planšarija. Robanov kot je tudi odlična izhodiščna točka za obisk planine Strelovec in drugih okoliških gora.

Dobrih 10 minut vožnje je od nas oddaljen krajinski park Logarska dolina, kjer si lahko ogledate številne naravne znamenitosti in tam ležeče kmetije. Lahko se sprehodite po urejeni pešpoti skozi dolino, obiščete slap Rinka ali slap Palenk in se po planinskih poteh odpravite na enega od mnogih okoliških vrhov. Na Klemenči jami, Okrešlju ali Grohotu se lahko okrepčate v planinskih kočah.

V vasi Solčava, ki je od nas oddaljena 5 minut vožnje, lahko raziskujete bogato kulturno in naravno dediščino. Med drugim si lahko ogledate več kot 600 let staro gotsko cerkev Marije Snežne, butik Bicka, kjer prodajajo polstene izdelke iz volne solčavsko-jezerske ovce ali razstave o Solčavskem v turističnem centru Rinka.

V Solčavi je začetek panoramske ceste, ki vodi skozi Podolševo, Matkov kot in Logarsko dolino. Panoramska cesta nudi prelepe poglede na okoliške gore in visokogorske kmetije, ki tukaj obstajajo že stoletja. Na nekaterih od njih se lahko tudi ustavite in poskusite domače dobrote.

V Savinjski dolini si lahko v toplih mesecih krajšate čas s številnimi dejavnostmi. Poleg pohodništva je možna plovba s kajakom po reki Savinji, spuščanje s padalom, plezanje, lokostrelstvo (turistična kmetija Gradišnik) in še več aktivnosti (Funpark Menina, Dolina avantur).

Vse to in še več lahko odkrijete na počitnicah pri nas. Z veseljem vam bomo svetovali.

Scroll to Top