Naša zgodba

Domačija Govc-Vršnik več kot pol stoletja nudi prenočišča in hrano popotnikom, ki se ustavijo v Robanovem kotu. Naša zgodba se je začela z mamo Nino, ki je pri nas ustanovila eno od prvih turističnih kmetij v Sloveniji.

Kmetija leži na Solčavskem, v dolini Robanov kot in je z vseh strani obdana z gorami Kamniško-Savinjskih Alp. Robanov kot je že od leta 1950 zavarovan kot naravna znamenitost, območje pa poživljajo le posamezne samotne kmetije, s posebnim posluhom vtkane v ta prostor. Zaradi izrednih lepot, miru in odmaknjenosti od glavne ceste, je naša kmetija idealen kraj za oddih.

Prvo knjigo gostov smo odprli leta 1960, a že pred tem so se lahko na kmetiji okrepčali redki planinci, ki so prišli mimo. Od takrat naprej skupaj z gosti vsako leto pletemo nove zgodbe in gradimo na tradiciji naše kmetije, za katero skrbimo že tretja generacija. Poleg turizma smo ohranili kmetijstvo, ki nam omogoča, da svojim gostom nudimo domače dobrote.

Pri nas lahko v uživate v domačem vzdušju sredi lepot neokrnjene narave, za katero skrbimo domačini tesno povezani z dediščino.

Scroll to Top