Zeleni ključ

Certifikat Zeleni ključ

V letu 2023 smo pridobili certifikat Zeleni ključ, ki je je standard odličnosti in zagotavlja zavezanost turističnega obrata k okolju prijaznemu delovanju. Poleg tega je znamenje okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja turističnega obrata.

Kot družina želimo ohranjati bližnjo in širšo okolico tako, kot smo jo dobili od prednikov in k temu spodbujamo tudi naše obiskovalce. Vljudno vas prosimo, da se tudi vi držite glavnih smernic, ki so za nas izrednega pomena.

Voda

Voda na vseh pipah je pitna. Prosimo, ne kupujte ustekleničene.

Hrana

Vzrejamo prašiče in govedo in postrežemo samo domače svinjsko in goveje meso. Pridelujemo suhomesnate in mlečne izdelke ter poleti tudi zelenjavo na vrtu in v rastlinjaku. Hrano pripravljamo na štedilniku na drva.

Odpadki

Prosimo, da odpadkov ne puščate v naravi. Prinesite jih v dolino in jih ločite. Koš za ločevanje odpadkov se nahaja v 1. nadstropju.

Kmetija

Prosimo, da živali ne vznemirjate in jih spoštujete tako poleti na paši, kot tudi pozimi v hlevu. Živali ne hranite in k njim pristopajte samo z dovoljenjem domačih.

Sobe

Brisače menjamo po dogovoru z gosti, posteljnine pa ne prej kot po enem tednu bivanja. Sobe čistimo po dogovoru.

Energija in ogrevanje

Bodite varčni z uporabo elektrike. Ob 22. uri ugasnemo luči v skupnih prostorih in pred hišo. Hišo in vodo ogrevamo z lesnimi sekanci, ki jih pridobimo iz domačih gozdov, a vseeno prosimo, da ste pri odpiranju radiatorjev varčni in da sob ne zračite po nepotrebnem.

Scroll to Top